Spanning in het sprookjesbos

Responsen · 986 Bekeken

Beste lezer,  Deze nieuwsbrief komt, vanwege persoonlijke omstandigheden, wat later dan je van ons gewend bent. Het voordeel hieraan is wel dat deze bomvol nieuwtjes zit uit februari en maart. 

En hoewel we de Winter Efteling achter ons hebben gelaten en deZomer Efteling er nog niet is, is er weer van alles te melden vanuit ons geliefde park.

We beginnen met de restyling van het Eethuys. Thematisering heeft hier plaats moeten maken voor een modern, wit en strak decor [1]. Dit heeft voor de nodige ophef gezorgd [2][3]. Mogelijk dat dit gaat leiden tot een aanpassing van het decor, maar vooralsnog is hier geen sprake van.

Ophef was er ook over het feit dat de Efteling heeft gesneden in de plannen voor het Grand Hotel. Het hotel zal het met twee torens minder moeten doen, dan oorspronkelijk gehoopt en verwacht [4]. Overigens is er ook goed nieuws te melden: er is verticale groei te zien op de bouwplaats van het Grand Hotel [5]. Ook zijn er thematische delen geplaatst, namelijk lichtgele natuurstenen blokken[6].

Op de volgende bouwplaats, die van Danse Macabre, is het hoogste punt geplaatst [7]. Ook is het dak afgewerkt met houten balken [8]. In dit kader heeft de Efteling een nieuwe making-off uitgebracht waarin de voortgang wordt besproken, we zien hoe de laatste rustplaats van Jozef Charlatan eruit gaat zien en Otto Charlatan wordt aangevallen [9]. De parkshow van de Charlatans is weer wat aangepast [10].

De laatste grote bouwplaats is op dit moment die van de Piranha. Hier worden flink wat rotsblokken aangesleept en verschijnt er steeds meer thematisering, zoals de kwijlbeelden [11].

Zoals we gewend zijn van de maanden februari en maart wordt er veel onderhoud gepleegd in het park. De jaarlijkse onderhoudsbeurt van de Vliegende Hollander zit er bijna op [12], de Kleine Zeemeermin kan eindelijk haar hand echt laten rusten op haar steen [13] en ook bij Doornroosje gaan de werkzaamheden gestaag verder [14]. Bij Doornroosje liep de spanning wel heel hoog op toen er een granaat werd gevonden [15]. Enkele weken later gebeurde hetzelfde, maar toen bij Raveleijn, waardoor ook Droomvlucht tijdelijk in storing was. Dit bleek echter niet te gaan om een explosief. Wat het wel is geweest weten we nog niet [16].

Ondertussen gaan de werkzaamheden bij Joris en de Draak [17] en het parkeerterrein ook door. De Efteling blog was tijdelijk stil, maar is inmiddels weer terug met een inkijkje in de zogenaamde wereld van parkeren. Hier leren we dat het Grand Hotel een eigen parkeerplaats gaat en dat de uitrijdrouters worden aangepast. De wandelroutes van de Efteling naar je auto zouden toegankelijker en gebruiksvriendelijker moeten worden. Ook worden de laadpalen voor elektrische auto's verplaatst naar P2 [17].

Inmiddels is Kleuterhof, wat voortaan het Speelkwartier heet, uit de steigers. Een deel van de speeltoestellen is opgeknapt en een deel is vervangen [18]. Ook de werkzaamheden bij Vogel Rok [19] en het Carrouselpaleis [20] zijn afgerond.

In de app is de winterkaart weer vervangen door een zomer variant en tevens is er een nieuwe papieren parkplattegrond beschikbaar. In de souvenirswinkels is hiernaast een nieuw fotoboekje te vinden, met op de voorkant een foto van moeder geit [21]. Bij Polles Keuken zijn nieuwe seizoen specials te bestellen [22] en ook de ijsliefhebber kan genieten van nieuwe specials bij De Vorstelijke Vrieskamer, eerder bekend als Glad Ijs[23].

We sluiten deze nieuwsbrief af met wat huishoudelijke mededelingen. De Efteling heeft haar abonnementsvoorwaarden aangepast waardoor blokdagen nu tot een maand van tevoren aangegeven kunnen worden [24]. Daarnaast komen er nog een aantal blokdagen aan de komende tijd, dus kijk goed op de website of in de app wanneer je abonnement wel en niet geldig is [25].

We wensen jullie veel plezier in de wereld van de Efteling en kijken uit naar de zomer!

Met vriendelijke groet,

Het WonderDepot bestuur,

Roy, Gerard en Nienke

Bronnenlijst:

[6] Kleine Boodschap: aflevering 379 rond minuut 17:09

[23] Kleine Boodschap: aflevering 379 rond 1 uur en 18 minuten

Responsen