Onthulling: Bouwvertragingen bij Efteling Grand Hotel en de Ingecalculeerde rustige periode

 Onthulling: Bouwvertragingen bij Efteling Grand Hotel en de Ingecalculeerde rustige periode

Het Efteling Grand Hotel ligt nog steeds op koers om in 2024 zijn deuren te openen. De route naar deze opening was echter niet zonder obstakels. In het bijzonder, het mysterie van de "ingecalculeerde rustige periode", een periode waarin de bouw van het hotel voor een onbepaalde tijd stilstond, heeft vele fans van de Efteling nieuwsgierig gemaakt. Wat is het ware verhaal hierachter?

Het lijkt erop dat dit in de kern een probleem met de leverancier betreft. Efteling had oorspronkelijk een prefab betonbouwer benaderd om een deel van de constructie te leveren. De levertijd die deze bouwer bood was echter een forse zes maanden. Hierdoor besloot het team achter het Efteling Grand Hotel om verder te zoeken naar een andere leverancier.

Maar het gras is niet altijd groener aan de overkant. Bij het benaderen van andere leveranciers bleek dat overal de productietijden langer waren dan verwacht. Met deze nieuwe informatie, en met weinig andere keuze, keerde het Efteling team terug naar hun oorspronkelijke betonbouwer.

Dit bouwbedrijf had in de tussentijd nieuwe opdrachten aangenomen, waardoor de levertijd nu langer was dan de oorspronkelijke zes maanden. Deze extra maanden zijn omgedoopt tot de "ingecalculeerde rustige periode", een tijd waarin de bouw van het hotel noodgedwongen stilstond.

Het is belangrijk om op te merken dat, ondanks de betrouwbaarheid van onze bronnen, dit nog steeds geruchten zijn. Wat we wel weten is dat de Efteling druk bezig is met het ontwikkelen van het Grand Hotel en dat wij vol verwachting uit kijken naar de geplande opening van het Grand Hotel in 2024. Zoals altijd blijven we de ontwikkelingen nauwlettend volgen en zullen we eventuele updates delen zodra we meer informatie hebben.

Gemeld door: ... InsideTwinkels

Gemeld op: 2023-07-19

Verwacht op: 2024-09-01

status: Correct